Prestasi Kos untuk Kaedah Reka Bentuk & Bina dan Konvensional - Mohamed, Sulzakimin; Nor Hasdy, Hanisah Afiah; Sallehuddin, Aina Mardia; Mohamed, Nur Arzwin (Research in Management of Technology and Business, 2026)
kaedah perolehan bermaksud sistem pengurusan projek dan susunan projek yang digunakan klien. Ia bagi memastikan rekabentuk dan perkhidmatan pembinaan memenuhi kehendak kontrak, dalam bajet dan masa yang ditetapkan. Data yang diperolehi menunjukkan bahawa kaedah perolehan rekabentuk dan bina mempunyai potensi yang baik untuk terus digunakan. Kajian ini memberikan kepentingan terhadap pihak penyelidik dan organisasi pembinaan serta klien.