E-aduan Pelajar Kolej Kediaman Pelajar Kampus Pagoh - Rosli, Siti Aishah; Mohd Nasim, Muhamad Farhan Syakir; Nekmat, Norman Asri; Md. Yasin, Mohd Suhaimi (Multidisciplinary Applied Research and Innovation, 2023)
Peningkatan jumlah kes covid-19 menyebabkan rakyat Malaysia tidak dapat untuk berkumpul atau melakukan urusan secara bersemuka bagi mencegah rakyat daripada dijangkiti penyakit covid-19. Justeru itu, urusan membuat aduan di pejabat Kolej Kediaman Pelajar UTHM juga boleh meningkatkan lagi jumlah kes covid-19 kerana interaksi antara manusia secara bersemuka di pejabat. Oleh hal demikian, sistem E-aduan Pelajar KKP (UTHM Pagoh) yang berasaskan web ini dibina bagi mengatasi masalah pengurusan pelajar di pejabat KKP. Model ADDIE digunakan sebagai metodologi sistem web ini. Kesimpulannya, sistem ini telah berjaya mengatasi segala masalah yang dihadapi oleh pelajar bagi melakukan urusan aduan.