Pembangunan Sistem Pembelian Barangan Runcit Dalam Talian - Mohd Noor, Muhammad Nazhim (Multidisciplinary Applied Research and Innovation, 2022)
Pada masa semasa Covid-19, pelanggan hendaklah mengurangkan kesesakan yang berlaku dalam proses pembelian di sesebuah kedai bagi mengurangkan risiko jangkitan. Pembeli biasanya memerlukan masa yang lama untuk mencari dan memilih barang yang mereka inginkan. Sesetengah pelanggan tidak mempunyai masa yang cukup untuk pergi ke kedai dan terpaksa meminta pertolongan orang lain untuk ke kedai menyebabkan mereka kesulitan untuk memilih barang.