Pemberi Makanan Haiwan Peliharaan Berasaskan Internet of Thing (IoT) - Marwi, Muhammad Aiman; Mohd Zamri, Muhammad Aimal Fiqri; Che Ku Mawardi, Che Ku Muhammad Imran; Saadon, Eddy Irwan Shah (Multidisciplinary Applied Research and Innovation, 2022)
Matlamat utama projek ini adalah untuk mereka bentuk sebuahprototaip feeder haiwan yang berupaya untuk membenarkan pemilikmengkonfigurasi bagi memberi makan haiwan peliharaan mereka.Denganpenghasilan projek ini pemilik tidak lagi perlu risau akan keadaan haiwanpeliharaan mereka semasa ketiadaan mereka Bahagian utama untuk projek iniialah Arduino uno dan servo motor yang menjadi teras bagi prototaip ini. Hasilkami yang dijangkakan daripada Feeder Haiwan Peliharaan Automatik adalahuntuk bekerja dengan cekap dan memenuhi objektif memberi makan haiwanpeliharaan tanpa kehadiran pemiliknya. Sistem Pemakanan Haiwan PeliharaanAutomatik juga merancang untuk memastikan masa makan haiwan peliharaantanpa kehadiran pemiliknya supaya tuan boleh melakukan tugas-tugas lain tanpaperlu bimbang tentang memberi makan.