Dispenseri Tisu Automatik Menggunakan Mikropengawal untuk Kemudahan Tandas Awam - Sidek, Azmi; Sharen, Muhammad Hariz (Multidisciplinary Applied Research and Innovation, 2025)
Penggunaan tisu yang disediakan pada tandas awam tanpa berhemah dikenal pasti sebagai penyumbang kepada lebih banyak sisa buangan. Sistem dispensari dengan kawalan automatik membantu menghadkan penggunaan tisu bagi setiap individu lantas membantu mengurangkan pembaziran serta dapat mengurus penggunaan tisu pakai buang dengan lebih efektif. Penderia ultrasonik dan mikropengawal digunakan sebagai pengesan kehadiran pengguna serta status kandungan tisu. Sistem ini akan menghadkan dua helaian tisu untuk setiap pengguna serta berupaya memaparkan status tisu sama ada masih ada atau perlu diganti.