Pembangunan Sistem Pengurusan Pusat Tuisyen Uni-Pintar - Yasin, Nurulain Farhana; Sulaiman, Rabatul Aduni (Applied Information Technology And Computer Science, 2023)
Sistem Pengurusan Pusat Tuisyen Uni-Pintar dibangunkan untuk memudahkan aktviti pentadbir, pengajar dan juga ibu bapa dalam menguruskan pelajar tingkatan lima di pusat tuisyen. Modul-modul yang terdapat di dalam sistem ini adalah seperti modul pendaftaran, modul akademik pelajar, modul yuran, modul kehadiran, modul pengajar dan juga modul laporan. Metodologi yang digunakan ialah model prototaip. Sistem ini dibangunkan dengan menggunakan perisian Visual Studio Code, Xampp dan juga sistem pengoperasian Windows 10. Dengan adanya sistem ini, proses pengurusan maklumat dengan menggunakan kaedah manual akan dapat dikurangkan. Secara kesimpulannya, sistem yang dibangunkan ini akan memudahkan aktiviti pengurusan supaya menjadi lebih efisyen dan teratur.