Sistem Pesanan Makanan Berasaskan Aplikasi Mudah Alih Kedai Makan Azizah Corner - Zakaria, Fatini Huda; Mohd Salikon, Mohd Zaki (Applied Information Technology And Computer Science, 2025)
Sistem pesanan makanan bagi Kedai Makan Azizah Corner merupakan satu sistem berasaskan aplikasi mudah alih yang berfungsi bagi mendapatkan pesanan daripada pelanggan dan memudahkan proses pengurusan yang dijalankan di kedai makan tersebut di mana mereka menggunakan kaedah manual. Sistem aplikasi ini bertujuan untuk menambahbaik kekurangan di dalam kaedah pengurusan sedia ada yang menggunakan kertas sebagai cara untuk mendapatkan pesanan daripada pelanggan. Model prototaip digunakan untuk menjalankan dan membangunkan projek ini. Seterusnya, pembangunan sistem ini dilaksanakan dengan menggunakan perisian Android Studio, berpangkalan data phpMyAdmin. Bahasa pengaturcaraan yang digunakan ialah Dart. Sebagai hasilnya, segala proses pengurusan yang dijalankan di kedai makan tersebut akan menjadi lebih sistematik dan cekap dengan adanya sistem aplikasi mudah alih ini.