WACANA ASASI AGAMA DAN SAINS - Hussain Othman (2009)
Buku ini mengupas dan meneroka lebih lanjut hubungan antara agama dan sains. Pada dasarnya, isi kandungan buku ini adalah pengenalan kepada pengajian perbandingan agama dan sains untuk pelajar pada peringkat pengajian tinggi. Isu dan perbincangan di dalam buku ini juga lebih berbentuk cetusan awalan bagi para pembaca untuk seterusnya membuat renungan dan menghasilkan perbincangan yang lebih luas, menarik dan bermaklumat. Para pembaca digalakkan membuat kajian dan tinjauan lanjutan hasil daripada pemahaman intipati buku ini. Kajian dan tinjauan daripada perspektif berbagai agama khususnya akan memberikan lebih banyak input dan pengetahuan baru kepada kita.