CITRA KOKURIKULUM MELESTARIKAN KEGEMILANGAN KOKURIKULUM - Fadillah Ismail,; Mohd Khir Mohd Nor,; Lutfan Jaes, (2024)
Pandemik COVID-19 memberi tamparan kepada sistem pendidikan di pelbagai peringkat dan lapisan masyarakat. Cabaran ini begitu dirasai lebih-lebih lagi melibatkan pelaksanaan kokurikulum yag selama ini memberi penekanan kepada pembelajaran holistik merangkumi aspek kognitif, afektif dan psikomotor pelajar. Mendepani persekitaran yang mencabar ini, pelaksanaan kokurikulum juga perlu bersedia membuka lembaran baru dan turut berevolusi menyedari kepentingan kegiatan kokurikulum di dalam melahirkan pelajar yang mempunyai ketinggian ilmu, nilai-nilai murni dan berkemahiran baru.Melalui buku ini, pembaca berupaya menyelami permasalahan pokok yang berlaku di kala pandemik seterusnya menghargai strategi yang dapat diusahakan sebagai rujukan. Pendekatan penulisan secara akademik dan naratif yang diselaraskan di dalam buku ini dapat memberi persepsi yang positif kepada pembaca terhadap pelaksanaan kokurikulum sebagai elemen penting untuk mereda, menyembuh dan memberi keceriaan kepada pelajar melalui pendekatan alternatif dan inovatif.