Antologi Pantun - Amir Khalid,; Akmal Nizam Mohammed,; Mohamad Zamirularif Tabri,; Nurul Hannah Mohd Safiee,; Nurnisa Akila Abd Kadir, (2023)
Antologi Pantun adalah buku yang menghimpunkan koleksi pantun yang diperoleh daripada teks ucapan majlis-majlis di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM). Buku ini juga turut memuatkan beberapa pantun hasil nukilan kakitangan UTHM. Pantun pertama, iaitu nukilan Ruzairi Rahim adalah pantun yang pernah diucapkan oleh yang Berbahagia Naib Canselor dalam majlis-majlis yang pernah diadakan. Pantun kedua, iaitu nukilan Lokman Hakim Hj Ismail adalah pantun yang pernah diucapkan oleh yang Berbahagia Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dalam majlis-majlis yang pernah diadakan di UTHM. Pantun ketiga, nukilan Rosdi Abdullah pula merupakan pantun-pantun yang dihasilkan oleh beliau dalam majlis-majlis yang pernah diadakan di Pusat Kebudayaan UTHM. Pantun keempat pula, nukilan Rozana Mohd Jalil merupakan pantun-pantun yang dihasilkan beliau sebagai pengacara dalam majlis-majlis yang pernah diadakan di UTHM. Pantun seterusnya merupakan nukilan daripada Pusat Pengajian Bahasa dan Pusat Pengurusan Penyelidikan. Buku Antologi Pantun ini diakhiri dengan koleksi pantun hasil nukilan daripada warga Universiti Tun Hussein Onn Malaysia yang turut memberi sumbangan dalam penghasilan buku ini.