Hikmah Kebangkitan daripada Ujian - Md. Asrul Nasid Masrom,; Angzzas Sari Mohd Kassim,; Aida Maryani Abd Wahab,; Farah Deena Md Rapee,; Hawa Omar, (2023)
Buku ini merangkumi kisah-kisah inspiratif dari individu yang berjaya mengatasi cabaran dan ujian dalam kehidupan mereka. Kisahkisah dalam buku ini menunjukkan bahawa setiap orang tidak pernah sunyi daripada cabaran dan ujian dalam kehidupan mereka. Namun, apa yang membezakan antara individu yang berjaya dan tidak berjaya adalah cara mereka menghadapi cabaran dan ujian tersebut. Dalam buku ini, para penulis berkongsi strategi dan cara mereka bangkit daripada cabaran dan ujian, serta bagaimana mereka menghadapi keadaan yang sukar, melalui proses pemulihan dan akhirnya dapat merasai manisnya kejayaan setelah berjaya menangani cabaran tersebut. Pengalaman adalah guru yang paling baik dan merupakan proses yang menjadikan seseorang itu matang serta berhikmah. Namun, kita tidak hidup selama-lamanya untuk mengalami semuanya. Belajarlah daripada pengalaman orang lain. Kita akan dapat mempercepatkan proses pembelajaran dan mencegah diri daripada sakitnya ujian.