Antologi Skrip Teater Juara - Rosdi Abdullah (2023)
Naskhah Antologi Skrip Teater: Juara merupakan buku yang menghimpunkan empat naskhah skrip teater yang pernah menjuarai pertandingan teater di peringkat negeri dan kebangsaan oleh Kumpulan Teater Pusat Kebudayaan Universiti, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) di bawah arahan Eddy Rusdi Abdullah, iaitu penulis skrip keempat-empat teater tersebut. Skrip pertama, iaitu 3 Leftenan Yang Tidak Didendang adalah skrip teater pendek yang mengisahkan tentang perjuangan tiga orang tentera yang telah berjuang mempertahankan negara bersama Leftenan Adnan. Skrip kedua, iaitu Bukit Kepong Antara Darah Dan Sejarah adalah skrip teater pendek yang mengisahkan tentang perjuangan anggota polis di Balai Polis Bukit Kepong yang menentang komunis. Skrip yang ketiga, Janin (Bisikan Qarin) pula mengisahkan tentang perlakuan zina adaptasi daripada surah Al-Israq dan skrip keempat pula, Ningrat yang mengisahkan tentang Abdul Rahman Andak yang merupakan penasihat kepada Sultan dan seorang pejuang yang memartabatkan bahasa Melayu serta mempunyai semangat patriotik yang tinggi dalam memelihara kedaulatan negeri Johor.