TEORI DALAM SAINS SOSIAL KONTEMPORARI KRITIKAN DAN APLIKASI - Nazirah Mohamad Abdullah; Siti Mistima Maat; Rusyda Helma Mohd (2020)
Naskhah ini, yang berkisar kepada teori dalam bidang sains sosial adalah himpunan usaha dan garapan penulis-penulis muda yang berbakat dan mahir dalam bidang masing-masing. Penghasilan buku ini didorong oleh betapa pentingnya kefahaman dan ketepatan teori dalam memastikan penyelidikan yang dibuat bersandarkan asas yang kukuh bagi menghasilkan penyelidikan yang berkualiti dan berimpak tinggi.Buku ini merupakan buku yang terawal seumpamanya di pasaran.  Walaupun dengan penjelasan yang minimum, ia mampu mengutarakan idea daripada pelbagai teori dalam Bahasa Kebangsaan. Kami juga yakin ia mampu menjadi penanda aras untuk penulis-penulis di masa hadapan untuk mencabar dan mengetengahkan lagi isu-isu yang berkaitan teori yang lebih segar serta kontemporari.