JARINGAN UNIVERSITI-KOMUNITI : Membudayakan Kesukarelawanan Mahasiswa - Khairunesa Isa; Noor Aziah Mohd Awal; Ahmad Khirul Nizam Ali; Omar Abu Hassan (2020)
Buku ini menyentuh tentang peranan universiti dan komuniti dalam membantu agenda pembangunan negara. Merupakan bacaan ringan dan ringkas namun cukup padat dalam membawa pembaca memahami peranan dan fungsi institusi pendidikan dan kemasyarakat dalam pembangunan mahasiswa khususnya dalam konteks kesukarelawanan. Pelbagai pendekatan, modul dan aktiviti yang telah dilaksanakan cuba dikongsikan dalam naskah ini sebagai panduan atau perbincangan lanjut dalam membicarakan hal-hal yang berkaitan dengan kesukarelawanan. Hasil perkongsian dari beberapa individu yang berpengalaman dalam aktiviti kesukarelawanan dan kemasyarakatan, diharap buku ini dapat menyuntik semangat kesukarelawanan kepada golongan muda dan mahasiswa.