MUDAHKAN PROJEK SARJANA MUDA ANDA Selesaikan Kajian Dalam Tempoh 7 Bulan - Munzilah Md. Rohani; Basil David Daniel; Hartini Kasmin; Mohamad Yusri Aman; Nor Aizam Adnan (2019)
Projek Sarjana Muda (PSM) merupakan satu kursus wajib yang perlu ambil pada tahun akhir oleh pelajar yang mengikuti program Ijazah Sarjana Muda. PSM tertumpu kepada proses pembelajaran kendiri, di mana pelajar didorong untuk mempelajari sendiri bermula dari proses membina tajuk kajian PSM, pengumpulan data, menganalisis dan menyediakan laporan teknikal.Buku ini merupakan hasil tulisan beberapa pensyarah yang berpengalaman dalam penyeliaan PSM. Pendekatan isi kandungan yang santai dan ringkas, yang dipersembahkan di dalam buku ini bertujuan untuk memudahkan kefahaman dalam kalangan pembaca khususnya pelajar universiti.Perancangan yang tersusun bagi pelaksanaan PSM adalah penting bagi memastikan kejayaan PSM dalam tempoh waktu yang ditetapkan. Buku ini diharapkan dapat memberikan panduan berguna kepada pelajar-pelajar untuk menyelesaikan PSM dalam tempoh seperti yang dikehendaki.