MANDARIN MADE SIMPLE - Lim Hong Swan; Choong Kee Foong (2013)
Buku yang berjudul Mandarin Made Simple terhasil dengan terjemahan bahasa Inggeris dan bahasa Melayu bagi mempermudahkan pelajar-pelajar dalam mempelajari bahasa Mandarin baik secara pertuturan mehupun secara penulisan. Buku ini mengandungi 7 pelajaran yang dipersembahkan melalui penyebutan atau pinyin disamping aksara-aksara Mandarin yang mencakupi ciri-ciri istimewa seperti berikut:>> penerangan tatabahasa yang jelas>> percontohan bahasa yang berbantukan rajah>> corak ayat yang praktis>> latihan dan latihtubi yang bersusulan>> perbendaharaan kata mengikut susunan abjadBuku yang berjudul Mandarin Made Simple terhasil dengan terjemahan bahasa Inggeris dan bahasa Melayu bagi mempermudahkan pelajar-pelajar dalam mempelajari bahasa Mandarin baik secara pertuturan mehupun secara penulisan. Buku ini mengandungi 7 pelajaran yang dipersembahkan melalui penyebutan atau pinyin disamping aksara-aksara Mandarin yang mencakupi ciri-ciri istimewa seperti berikut:>> penerangan tatabahasa yang jelas>> percontohan bahasa yang berbantukan rajah>> corak ayat yang praktis>> latihan dan latihtubi yang bersusulan>> perbendaharaan kata mengikut susunan abjad