SKRIP TEATER 3 NEGARA - Rosdi Abdullah (Penerbit UTHM, 2024)
Skrip Teater 3 Negara adalah salah satu usaha untuk memberi dua versi skrip iaitu dalam Bahasa Inggeris dan dalam Bahasa Melayu. Hal ini kerana banyak pertandingan dan pementasan yang memerlukan skrip dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu di sekolah dan di IPT. Skrip teater ini telah lama disimpan dan ianya haruslah dikongsi kepada umum terutama penggiat seni teater, guru-guru, para pelajar sekolah, mahasiswa mahasiswi Universiti dan kolej serta masyarakat yang menggemari teater. Karya skrip teater dari 3 negara ini mempunyai latar cerita yang sangat menarik dan jika ianya dipentaskan sudah pasti penonton dapat merasai adat budaya tiga negara ini. Diharap dengan adanya buku ini, ianya menjadi platform kepada semua penggiat teater untuk mementaskan teater dari buku ini. Semoga buku ini dapat memberi manfaat kepada semua pelajar dan penggiat teater.