PENGHASILAN MONOLAPISAN POLIANILINA MENGGUNAKAN TEKNIK PALUNG LANGMUIR BLODGETT (LB) - Siti Amira Othman (Penerbit UTHM, 2023)
Polianilina adalah sejenis polimer yang sering digunakan dalam bidang biopengesan. Potensi penggunaannya tidak dapat dinafikan dalam bidang penyelidikan. lni termasuklah dalam bidang pengesanan yang menggunakan sampel biologi dalam meningkatkan keberkesanan pengesan. Buku ini mengisahkan tentang pembentukan monolapisan polianilina menggunakan kaedah Langmuir blodgett, pencirian polianilina menggunakan pelbagai kedah pencirian dan aplikasi polianilina. Diharap buku ini dapat memberi dan menjadi sumber pengetahuan kepada semua lapisan generasi.