KUMPULAN PUISI : Rayuan Pada Malam - Lutfan Jaes (Penerbit UTHM, 2020)
Sebuah Karya Puisi oleh Penulis Aku ingin menjadi bukit Disalak anjing langsung tak terjingkit Terpacak kaku tak berani dicuit Aku ingin menjadi penonton Memaki pemain berbaju sedondon Letih berdiri bersidai di potion Aku ingin sepanas lahar Dijauhi orang meleleh mengelebar Panas mendidih memekat suar Takut ku pada realiti Masih tak lekang dari sisi Rayuan ku pada malam Agar segera menimbulkan balam Hadirkan lah perasaan redha yang palsu Walaupun esok hakikat terns niemburn Letihnya minda dan perasaan ku wahai Tuhan