TEKNIK-TEKNIK KHAS BEDAH SIASAT FORENSIK - MUHAMMAD MAHADI ABDUL JAMIL; TAN LII JYE; NADIAWATI ABDUL RAZAK (Penerbit UTHM, 2021)
Buku ini mengandungi maklumat yang diperoleh daripada sumber yang berbeza dan pengalaman peribadi yang berbeza dari pakar-pakar forensik dan anatomi di Malaysia. Deskripsi teknik autopsi terperinci boleh didapati di dalam banyak buku teks. Tujuan penulisan buku ini bukanlah untuk membentangkan buku teks perubatan forensik secara komprehensif. Ianya lebih memeberikan keseluruhan, teknik autopsi (bedah siasat forensik) khas terpilih yang berkaitan dengan topik patologi forensik. Ia harus memberikan maklumat tambahan yang berguna kepada latihan peribadi dalam suasana hospital. Dalam buku ini beberapa sistem dalam bedah siasat pada bahagian saraf, otak, leher, kardiovaskular, teknik-teknik khas dalam pengurusan mayat, sistem genitoplasentanari, muskuloskeletal, pemeriksaan pada bayi dan pemeriksaan pada tulang. Diharapkan buku ini dapat menerangkan sedikit teknik-teknik khas yang dijalankan semasa bedah siasat forensik yang dijalankan bagi membantu punca sesuatu kematian.