JOM BINA APLIKASI ANDROID MENGGUNAKAN APP INVENTOR - Muhamad Rais Abd Halim (Penerbit UTHM, 2019)
Aplikasi android sekarang menjadi suatu yang penting bagi memenuhi keperluan pembelajaran, pekerjaan serta kehidupan sekarang. Pembangunan aplikasi android menggunakan App Inventor amat mudah tanpa mempelajari pengaturcaraan. Seseorang boleh membina aplikasi android ringkas hanya dalam 10 minit sahaja. Berbantu buku ini, seseorang boleh membuat pelbagai aplikasi android dengan lebih mudah. Buku ini disusun dengan begitu lengkap dan mudah difahami. Penerangan yang terperinci serta dibantu dengan rajah-rajah menunjukkan langkah demi langkah membina aplikasi android. Buku ini boleh dibaca oleh anak-anak seawal umur 10 tahun dan amat sesuai kepada mereka yang berminat dalam membangunkan aplikasi android. Pembaca didehkan dengan kepelbagaian kefungsian yang terdapat pada App Inventor. Kelebihan buku ini ialah dengan penyusunan gambar berwarna dengan penerangan terperinci setiap rajah. Sesuai dijadikan rujukan individu serta modul pembelajaran bagi pelajar sekolah, pelajar universiti dan peminat pembangun aplikasi android. Semoga dengan terbitnya buku ini membantu pelbagai lapisan membangunkan aplikasi android secara hobi mahupun serius.