MANDARIN MADE SIMPLE - Lim Hong Swan; Choong Kee Foong (Penerbit UTHM, 2013)
Buku yang berjudul Mandarin Made Simple terhasil dengan terjemahan bahasa Inggeris dan bahasa Melayu bagi mempermudahkan pelajar-pelajar dalam mempelajari bahasa Mandarin baik secara pertuturan mehupun secara penulisan. Buku ini mengandungi 7 pelajaran yang dipersembahkan melalui penyebutan atau pinyin disamping aksara-aksara Mandarin yang mencakupi ciri-ciri istimewa seperti berikut: >> penerangan tatabahasa yang jelas >> percontohan bahasa yang berbantukan rajah >> corak ayat yang praktis >> latihan dan latihtubi yang bersusulan >> perbendaharaan kata mengikut susunan abjad Buku yang berjudul Mandarin Made Simple terhasil dengan terjemahan bahasa Inggeris dan bahasa Melayu bagi mempermudahkan pelajar-pelajar dalam mempelajari bahasa Mandarin baik secara pertuturan mehupun secara penulisan. Buku ini mengandungi 7 pelajaran yang dipersembahkan melalui penyebutan atau pinyin disamping aksara-aksara Mandarin yang mencakupi ciri-ciri istimewa seperti berikut: >> penerangan tatabahasa yang jelas >> percontohan bahasa yang berbantukan rajah >> corak ayat yang praktis >> latihan dan latihtubi yang bersusulan >> perbendaharaan kata mengikut susunan abjad